Vriendenkring

Wie we zijn

Wij, de Vriendenkring van Scouts Valaar, zijn een groep geëngageerde ouders, die allemaal één of meerdere kinderen bij Scouts Valaar hebben.

Iedereen in de zelfde situatie kan zich aansluiten bij deze groep, kost niks, maar geeft wel erg veel voldoening!

Wat we doen

Wij zijn er voornamelijk om de groep en de leiding te ondersteunen, daar waar we dat als ouders kunnen. Vaak gaat het hierbij om financiële steun: verwarming, verlichting, huur, verzekering, aankoop groot materiaal, enz. Allemaal om de werking van de groep mogelijk te maken in de best mogelijke omstandigheden.

Om die broodnodige fondsen te voorzien, organiseren wij jaarlijks een aantal "grote" activiteiten: de ScoutsQuiz (december), Tappen op een festival (mei), BijBabbelBBQ (juni), Overgang (wij bakken die heerlijke frietjes!).

Hoe we werken

Om deze activiteiten te organiseren, is het natuurlijk nodig om een aantal keer te vergaderen. Gemiddeld genomen zal dit niet meer dan 2 maandelijks zijn, echter vlak voor een grote activiteit kan dit iets vaker zijn.

Op die vergaderingen is steeds ook de groepsleiding (of toch een vertegenwoordiging hiervan) aanwezig en worden de activiteiten, maar mogelijk ook andere zaken besproken, en de taken verdeeld….

Vele handen

Wij zijn dus steeds op zoek naar enthousiaste ouders die deze ploeg willen versterken!

Je hoeft daarom niet elke vergadering of activiteit mee te doen, je kan je ook gewoon opgeven om tijdens één of meerdere activiteiten een helpende hand toe te steken! Altijd welkom!

Hoe kan je ons bereiken?

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om ons aan te spreken. Dit kan makkelijk voor of na een vergadering aan de Scoutslokalen!

Of eenvoudig via vriendenkring@scoutsvalaar.be

Of via de leiding, zij hebben onze telefoonnummers.

Graag tot binnenkort!

De Vriendenkring