Kerstboomverkoop

Beste leden, ouders, sympathisanten,

De jonggivers van scouts Valaar verkopen dit jaar niets minder dan kerstbomen! De boomsoort die wij in de aanbieding hebben is de Omorika (Servische spar)

De bomen zijn tussen de 1,5 en 1,75 m hoog en zijn voorzien van een pot

De bomen kunnen aan huis (in Wilrijk en Hoboken) geleverd worden op 11 december 2016 mits een kleine vervoerskost van 2 euro.

Er is ook de mogelijkheid om de boom te komen ophalen op dezelfde datum aan onze lokalen in de Egied Segerslaan tussen 9u30 en 12u.

Scoutsquiz 2016

Op 26 november is het weer zover: onze spannende maar vermakelijke Scoutsquiz!

Schrijf je in met een ploegje van maximaal 6 spelers door een mailtje te sturen naar vriendenkring@scoutsvalaar.be

Graag tot dan!

Voorwoordje van de groepsleiding

Beste leden en ouders,

De spits is eraf en de leden hebben elkaar en hun nieuwe leiding al wat beter leren kennen gedurende de eerste maand van het nieuwe jaar. Niets dat meer goesting geeft om met volle overtuiging in dit scoutsjaar te springen. Hier volgt het programma voor de laatste twee maanden van 2016.

Voor de feestperiode echt van start gaat, staat de enige echte scouts-quiz, die wordt georganiseerd door de vriendenkring, nog op het programma. We verwachten jullie met een tactisch team, dat vragen aankan over uiteenlopende thema’s, op zaterdag 26 november. Inschrijvingen gebeuren door een mailtje te sturen naar vriendenkring@scoutsvalaar.be en extra info is te vinden op onze site of in onze facebookgroep Scouts Valaar.

Op 2 december steken wij de handen uit de mouwen om te helpen op Putteke Winter in de Schorre. Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, organiseert Putteke Winter sfeervolle winterwandelingen in ondertussen negen domeinen en drie provincies. Indien het je aanspreekt om een handje te komen toesteken, kan je een mailtje sturen naar vriendenkring@scoutsvalaar.be voor meer informatie.

Om wat geld in het laatje te brengen, houden de jonggivers een heuse kerstbomenverkoop! Wilt u tijdens de eindejaarsperiode ook een scouteske kerstboom in uw living hebben staan? Houdt dan zeker uw mailbox (en de facebookgroep) in de gaten voor verdere informatie.

Aangezien de kerstperiode al vrij volgeboekt is met bezoekjes aan de oma’s, opa’s, nonkels, tantes, neven, nichten, broers, zussen, vrienden en kennissen, zullen er geen scoutsactiviteiten gepland staan tijdens de weekends van 24 en 31 december. Maar niet getreurd, begin januari staan we er weer!

Mocht het lidgeld nog niet betaald zijn, dan zouden we willen vragen om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Hieronder volgt nog eens de praktische informatie:

Voor het scoutsjaar 2016-2017 bedraagt het lidgeld 40 euro voor het eerste kind en 36 euro voor de volgende kinderen van het gezin. Hiervan gaat 32 euro naar Scouts en Gidsen Vlaanderen om jullie te verzekeren tijdens elke scoutsactiviteit. Het resterende geld dient om de werking van de groep te ondersteunen.

Het lidgeld kan betaald worden door het verschuldigde bedrag over te schrijven op onze groepsrekening (BE69 9794 3198 7178), met als mededeling ‘naam + tak’.

Nog enkele belangrijke data:

• 26/11/2016  Scoutsquiz
  • 18/02/2017 Fiftyfour (fuif)
  • 25/03/2017 Belgische Avond
  • 23/04/2017 Groepsactiviteit
  • 14/05/2017 Kampnamiddag

Kampen:

• Kapoenen 10-15 juli 2017
  • Welpen 8-15 juli 2017
  • Pioniers 5-15 juli 2017
  • Jonggivers 5-15 juli 2017
  • Givers 2-15 juli 2017

We wensen jullie een fijne en gezellige eindejaarsperiode en hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen in 2017!

Stevige linker van jullie groepsleiding,
Matthias, Emma en Sam