Voorwoordje mei-juni

Beste ouders, leden en sympathisanten,

De laatste maanden van het schooljaar komen er weeral aan. Dit bete-kent voor de meesten onder ons testen, taken en examens. Om nog eens goed te kunnen ontspannen en een beetje stoom af te laten, is er gelukkig nog de wekelijkse scoutsvergadering! Jullie leiding heeft weer goed zijn best gedaan om leuke vergaderingen in een te steken waarop jullie al die overtollige energie kwijt kunnen.

Het einde van het schooljaar is ook het signaal ook dat de kampen er weeral aankomen. Daarom is het op zondag 14 mei onmiddellijk na de vergadering weer de jaarlijkse kampnamiddag. Hierop krijgen jullie de kampuitnodiging en komen jullie eindelijk de kampthema’s te weten. Jullie kunnen dan ook bij de takleiding terecht voor al jullie vragen en zorgen omtrent het kamp. Tijdens en na de kampnamiddag zijn er ook hotdogs (€1) en frisdrank (€0,5) te verkrijgen in de poly. Om het alle-maal een beetje overzichtelijk te laten verlopen, krijgt natuurlijk elke tak zijn stekje. Deze verdeling is als volgt:

Poly: kapoenen en welpen

Jonggiverlokaal: jonggivers

Giverlokaal: pioniers & givers

Bij goed weer is het altijd mogelijk dat enkele takken buitenstaan.

Tot slot wil ik graag nog even de aandacht vestigen op onze vrienden-kring. Deze verenigt ouders die graag een handje bijdragen aan onze werking. Zij helpen de leiding met al hun ervaring en wijsheid om alles in goede banen te leiden, het onderhoud van de infrastructuur,… Jaar-lijks organiseren zij ook een quiz, verkopen ze heerlijke frietjes op de overgang en nog vele andere activiteiten. Toch zijn zij nog opzoek naar gemotiveerde ouders om hun werking te versterken. Voor meer info kan u mailen naar vriendenkring@scoutsvalaar.be, groepslei-ding@scoutsvalaar.be of hen aanspreken na de vergadering.

Groetjes van jullie groepsleiding,

Sam, Emma en Matthias

Groepsactiviteit 23 april 2017

Beste ouders, leden en sympathisanten

Op 23 april vindt onze tweejaarlijkse groepsactiviteit weer plaats. De leiding heeft voor jullie een geweldig tof spel in elkaar gestoken waar je al je denk- en speurkunsten zeker voor zal moeten gebruiken! Hierbij zijn ook de ouders van harte welkom. Het ideale moment dus om (nog) eens van dichtbij mee te maken hoe het is om lid te zijn en de leiding beter te leren kennen. Zorg ervoor dat heel je familie komt zodat jullie team met de overwinning (en prijs!) kan gaan lopen. De groepsactiviteit zal plaatsvinden van 9u30 tot 14u30 op het Valaar en omstreken zodat de ouders zeker niet hoeven te rijden. We openen aan de lokalen van de Egied Segerslaan en eindigen aan de lokalen van de Gebroeders De Wachterstraat. Er zal lunch door de leiding voorzien worden. Breng per persoon aub €2 en je enthousiasme mee! Gelieve voor 20 april in te schrijven via sofielaur@hotmail.com zodat wij weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Hopelijk tot dan!

Een stevige linker,

Leiding 54 Scouts Valaar

Voorwoordje van de groepsleiding

Beste ouders, leden en sympathisanten,

Allereerst wensen wij, de voltallige leidingsploeg, jullie een gelukkig, gezond en bruisend 2017 toe! Wij hopen dat jullie een fantastisch jaar zullen beleven en hopen met onze scouts hier een steentje aan bij te dragen.

Aangezien het merendeel van de leiding examens heeft in januari, houden sommige takken een avondvergadering. Bekijk zeker op tijd het boekje zodat jullie de wekelijkse vergadering niet hoeven te missen!

De eerste activiteit die op de agenda staat, is het jaarlijkse givercafé op 4 februari. Voel jullie vrij om iets te komen drinken in onze lokalen in de Gebroeders de Wachterstraat - waar jullie zullen bediend worden door de enige echte givers van scouts Valaar 54 - en zo hun kamp te steunen. Dat is mooi meegenomen, toch?

Op 18 februari organiseren we onze eerstvolgende editie van ‘Fiftyfour’. Dit scoutsfeestje voorziet een belangrijk aandeel van de ondersteuning van onze werking. Aangezien de leiding hier tot in de vroege uurtjes van zondagochtend zal werken en hier ook een groot deel van de rest van het weekend mee bezig is, wordt er dit weekend geen vergadering georganiseerd.

Sommige takken zullen hun leiding ook een tweede weekend op rij moeten missen, omdat het weekend van 24-26 februari een vormingsweekend wordt georganiseerd door Gouw Antwerpen. De takleiding is vrij om hier aan deel te nemen en zo hun scoutservaring en -kennis aan te dikken. Om na te kijken of jullie leiding al dan niet deelneemt, verwijzen we naar de rest van het programma.

------==== BELGISCHE AVOND ====------

Na het grote succes van vorig jaar organiseren we dit jaar opnieuw een geweldige, heerlijke, gezellige, lekkere, fantastische BELGISCHE AVOND!

Wij verwelkomen jullie graag op 25 maart in de mooi ingeklede zaal, De Snek (Valaarhof). Daar kunnen jullie genieten van een avond vol lekker, Belgisch eten en gezellige babbels. Er is keuze uit 3 gerechten, waarvan één vegetarisch. Om de avond vlot te laten verlopen kan je kiezen tussen twee shiften om te komen eten. Inschrijven kan door een

mailtje te sturen ( voor 12 maart) naar anouck.demunck@gmail.com met volgende gegevens:

Tijdstip ( 18u-20u of 20u-22u)

Aantal personen

Gerechten

De gerechten zijn stoofvlees (€ 15) (kinderportie €12), Frikadellen met krieken (€12) (kinderportie €8) en quiche (vegetarisch)( €12) . In deze prijs zitten frieten en groentjes à volonté en het dessertenbuffet inbegrepen.

Een feestelijke linker,

Jullie groepsleiding: