Voorwoord van de groepsleiding

Beste ouders, leden en sympathisanten,

De laatste twee maanden met wekelijkse scoutsvergaderingen zijn aangebroken. Hopelijk kijken jullie al even zeer uit naar de kampen als wij! Meer informatie over de kampen wordt gegeven op de kampnamiddag.

De voltallige leidingsploeg gaat op leidingsweekend tijdens het weekend van 29 april tot 1 mei. Vermits sommigen onder jullie de scouts twee weken op rij moeten missen, beloven we dat we er in mei dubbel en dik invliegen!

Op zondag 8 mei wordt de jaarlijkse jeugddag van district Wilrijk weer georganiseerd. Dit jaar engageren we ons om met alle takken samen deze geweldige dag mee te maken. De jeugddag gaat door in het Neerlandpark van 13u tot 17u. We spreken om 12u00 (!) af aan onze lokalen in de Egied Segerslaan om met z’n allen naar daar te wandelen en rond 17u30 zijn we terug aan onze lokalen in de Gebroeders de Wachterstraat. Verder is het belangrijk dat iedereen verkleed komt: het thema voor onze scouts is ridders en prinsessen! Wij hopen alvast op mooi weer en een massale opkomst!

Op zondag 15 mei organiseren we na de scoutsvergadering de jaarlijkse kampnamiddag. Hier zal de takleiding jullie de officiële kampuitnodiging overhandigen, spannend! Als jullie nog vragen hebben, is dit het geschikte moment om deze te stellen aan de takleiding. Voor diegenen die al wat honger en dorst hebben, er worden ook hotdogs en frisdrank voorzien aan zeer scouteske prijzen.

Hieronder nog eens de data van de kampen:

• Kapoenen 10-15 juli 2016
  • Welpen 8-15 juli 2016
  • Pioniers 5-15 juli 2016
  • Jong-givers 5-15 juli 2016
  • Givers 2-15 juli 2016

Wij hebben voor de kampen deze zomer spiksplinternieuwe tenten aangekocht, zodat onze kindjes allemaal droog liggen dit jaar. Natuurlijk zijn tenten niet gratis, in tegendeel, ze kosten zelfs een aardig centje. Om dit wat te sponsoren organiseren wij een samen met de materiaaldienst een benefiet. Wat, hoe en waar blijft voorlopig nog een geheim. We zijn namelijk nog volop bezig met de voorbereiding. Houd je mail, facebook en postbus zeker goed in gaten voor meer info. We kunnen al wel prijs geven dat het een superleuke dag zal worden in het laatste weekend van juni, houd dit dus al zeker vrij in je agenda.

Stevige linker van jullie groepsleiding,
Matthias, Emma en Sam

26 maart : Spaghettiavond Givers

ZATERDAG 26 MAART 2016
BOSUIL VALAARHOF
LETTERKUNDESTRAAT 133, WILRIJK

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de givers van scouts 54 op 26 maart weer een heerlijke spaghetti avond ter voordelen van ons buitenlands kamp! Wij verwelkomen jullie graag op een van onze twee shiften: 18u oftewel 20u.

• Kinderen spaghetti (Optie vegetarisch) = 7€
  • Volwassenen spaghetti (Optie vegetarisch) = 10€

Als je graag bij ons wilt komen eten gelieve dan voor 22/3 te reserveren door een mailtje te sturen naar givers@scoutsvalaar.be met vermelding van tijdstip en uw bestelling!

Wij hopen jullie allen daar te zien! Tot dan!

Smakelijke groetjes en een stevige linker,
De givers

Potlodenverkoop Jins

Dag beste scoutsvrienden

Dit jaar zijn de Jins van Scouts 4811 en Scouts 54 verenigd in één groep. Tijdens dit Jinjaar wordt de voorbereidende stap naar leiding gezet en de periode als lid afgesloten met een uniek buitenlands kamp, opgesteld door leden en leiding. De Jins en Jinleiding gaan dit jaar op reis naar de Baltische staten.

Om onze reis te sponsoren en betaalbaar te houden organiseren ze een heuse potlodenverkoop! Voor 5 euro kan u een setje van 4 potloden met de tekst ‘JINTOUCHABLES’ - de jaarleuze - bestellen via de site van Scouts 4811; scouts4811.be/tak/jins/potlodenverkoop-jins-scouts-4811-54 . Deze potloden kunnen afgehaald worden op zondag 20 maart van 12u tot 13u30 aan de lokalen van Scouts 4811.

Merci voor de steun en veel teken- en schrijfgenot!

De Jins

Kampdata zomer 2016

Kampen:

• Kapoenen 10-15 juli 2016
  • Welpen 8-15 juli 2016
  • Pioniers 5-15 juli 2016
  • Jong-givers 5-15 juli 2016
  • Givers 2-15 juli 2016

12 maart : Belgische eetavond

Wij organiseren met de leiding op zaterdag 12 maart onze jaarlijkse Belgische eetavond! Wij verwelkomen jullie graag in de mooie ingekle-de zaal, De Snek (Valaarhof). Daar kunnen jullie genieten van een avond vol lekker, Belgisch eten en gezellige babbels. Er is keuze uit 3 gerechten, waarvan één vegetarisch. Om de avond vlot te laten verlopen kan je kiezen tussen twee shiften om te komen eten.
Inschrijven kan door een mailtje te sturen (vóór 2 maart) naar sam.offermans@hotmail.com, met volgende gegevens:
Op zaterdag 26 maart gaan de givers dit succes nog eens overdoen met hun eigen eetavond om de giverkas wat te spijzen. Meer info hierover volgt nog.
Het middelste weekend van een tweeweekse vakantie is het per definitie geen scoutsvergadering. Jullie zullen de leiding jammer genoeg moeten missen op zondag 3 april. Hopelijk kunnen de (bergen) paaseitjes hier toch een beetje troost in brengen.

• Naam
  • Tijdstip (18u-20u OF 20u-22u)
  • Aantal personen
  • Gerechten