logo print

laatste nieuws

Home

Voorwoordje van de groepsleiding

Beste leden en ouders,

Eindelijk begint het scoutsjaar weer na 2 lange, saaie maanden zonder scouts. Nog 2 vergaderingen met de oude leiding en dan is het op 17 september overgang! Hier komen jullie na lang wachten jullie nieuwe leiding te weten. De overgang zal starten om 9u30 aan de lokalen in de Gebroeders De Wachterstraat. In de voormiddag wordt er dan met alle leden een groot spel gespeeld tot 12u30. ’s Middags worden er frietjes voorzien voor de leden door onze vriendenkring. Hiervoor moeten jullie wel €1 meenemen. Om 13u30 beginnen we dan met de overgang van de 2de-jaars kapoenen naar de welpen. Hieronder kunnen jullie een lijstje vinden met de vermoedelijke start-uren:

 • 13u30: kapoenen
 • 14u: welpen
 • 14u30: pioniers
 • 15u: jonggivers
 • 15u30: givers
 • 16u: jins

Gedurende de hele overgang zal onze vriendenkring ook frietjes en ander lekkers verkopen aan democratische prijzen.

Onder het motto goede afspraken maken goede vrienden hebben we toch enkele belangrijke puntjes die we op voorhand toch al willen aanhalen. Als eerste en belangrijkste zal er zoals elk jaar weer een afbakening van het terrein zijn waarachter iedereen die niet overgaat wordt geacht achter te blijven. Wij dringen er dit jaar weer op aan om erachter te blijven, ook om foto’s te nemen. Net zoals vorig jaar worden er voor foto’s gezorgd van de leden die overgaan. Deze zullen we achteraf weer aan de ouders bezorgen. Wij zijn dus niet verantwoordelijk voor waterschade aan elektronische toestellen. Vervolgens vragen we ook om naar de instructies van alle leiding te luisteren. Als iedereen deze 2 afspraken respecteert, kunnen wij ons beter focussen op de leden die overgaan en gevaarlijke situaties vermijden.

De leden die niet overgaan zijn uiteraard ook van harte welkom om hun vriendjes en vriendinnetjes die overgaan te helpen.

Niet vergeten: €1, extra centje voor een drankje, kleren die vuil mogen wor-den, eventueel handdoek en propere kledij.

Op 25 september is het geen vergadering want dan is de leiding op weekend om het nieuwe scoutsjaar te plannen. Op 2 oktober zullen we er opnieuw invliegen voor de eerste vergadering met jullie nieuwe leiding.

Net zoals elk jaar moet er ook dit jaar weer lidgeld betaald worden. Net zoals vorig jaar bedraagt die €40 voor het eerste kind en €36 voor de volgende kinderen. Hiervan gaat €32 naar Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hiermee ben je verzekerd tijdens elke scoutsactiviteit en kunnen we beroep doen op de dienstverlening van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het resterende geld dient om de werkingskost van de groep te dekken.
U kan het lidgeld betalen door het verschuldigde bedrag over te schrijven op onze groepsrekening (BE69 9794 3198 7178) voor 1 oktober 2016.

Mocht dit bedrag te hoog zijn dan kan u altijd contact opnemen met de groepsleiding. Scouts en Gidsen Vlaanderen voorziet ook een verminderd tarief waarbij het lidgeld op €10 komt te liggen als dit te hoog blijkt te zijn.

Groetjes van jullie groepsleiding,
Emma, Sam & Matthias

Programma's september online

De programma's van september staan online.

Voorwoord van de groepsleiding

Beste ouders, leden en sympathisanten,

De laatste twee maanden met wekelijkse scoutsvergaderingen zijn aangebroken. Hopelijk kijken jullie al even zeer uit naar de kampen als wij! Meer informatie over de kampen wordt gegeven op de kampnamiddag.

De voltallige leidingsploeg gaat op leidingsweekend tijdens het weekend van 29 april tot 1 mei. Vermits sommigen onder jullie de scouts twee weken op rij moeten missen, beloven we dat we er in mei dubbel en dik invliegen!

Op zondag 8 mei wordt de jaarlijkse jeugddag van district Wilrijk weer georganiseerd. Dit jaar engageren we ons om met alle takken samen deze geweldige dag mee te maken. De jeugddag gaat door in het Neerlandpark van 13u tot 17u. We spreken om 12u00 (!) af aan onze lokalen in de Egied Segerslaan om met z’n allen naar daar te wandelen en rond 17u30 zijn we terug aan onze lokalen in de Gebroeders de Wachterstraat. Verder is het belangrijk dat iedereen verkleed komt: het thema voor onze scouts is ridders en prinsessen! Wij hopen alvast op mooi weer en een massale opkomst!

Op zondag 15 mei organiseren we na de scoutsvergadering de jaarlijkse kampnamiddag. Hier zal de takleiding jullie de officiële kampuitnodiging overhandigen, spannend! Als jullie nog vragen hebben, is dit het geschikte moment om deze te stellen aan de takleiding. Voor diegenen die al wat honger en dorst hebben, er worden ook hotdogs en frisdrank voorzien aan zeer scouteske prijzen.

Hieronder nog eens de data van de kampen:

 • Kapoenen 10-15 juli 2016
 • Welpen 8-15 juli 2016
 • Pioniers 5-15 juli 2016
 • Jong-givers 5-15 juli 2016
 • Givers 2-15 juli 2016

Wij hebben voor de kampen deze zomer spiksplinternieuwe tenten aangekocht, zodat onze kindjes allemaal droog liggen dit jaar. Natuurlijk zijn tenten niet gratis, in tegendeel, ze kosten zelfs een aardig centje. Om dit wat te sponsoren organiseren wij een samen met de materiaaldienst een benefiet. Wat, hoe en waar blijft voorlopig nog een geheim. We zijn namelijk nog volop bezig met de voorbereiding. Houd je mail, facebook en postbus zeker goed in gaten voor meer info. We kunnen al wel prijs geven dat het een superleuke dag zal worden in het laatste weekend van juni, houd dit dus al zeker vrij in je agenda.

Stevige linker van jullie groepsleiding,
Matthias, Emma en Sam

26 maart : Spaghettiavond Givers

ZATERDAG 26 MAART 2016
BOSUIL VALAARHOF
LETTERKUNDESTRAAT 133, WILRIJK


Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de givers van scouts 54 op 26 maart weer een heerlijke spaghetti avond ter voordelen van ons buitenlands kamp! Wij verwelkomen jullie graag op een van onze twee shiften: 18u oftewel 20u.

 • Kinderen spaghetti (Optie vegetarisch) = 7€
 • Volwassenen spaghetti (Optie vegetarisch) = 10€

Als je graag bij ons wilt komen eten gelieve dan voor 22/3 te reserveren door een mailtje te sturen naar givers@scoutsvalaar.be met vermelding van tijdstip en uw bestelling!

Wij hopen jullie allen daar te zien! Tot dan!

Smakelijke groetjes en een stevige linker,
De givers

Potlodenverkoop Jins

Dag beste scoutsvrienden

Dit jaar zijn de Jins van Scouts 4811 en Scouts 54 verenigd in één groep. Tijdens dit Jinjaar wordt de voorbereidende stap naar leiding gezet en de periode als lid afgesloten met een uniek buitenlands kamp, opgesteld door leden en leiding. De Jins en Jinleiding gaan dit jaar op reis naar de Baltische staten.

Om onze reis te sponsoren en betaalbaar te houden organiseren ze een heuse potlodenverkoop! Voor 5 euro kan u een setje van 4 potloden met de tekst ‘JINTOUCHABLES’ - de jaarleuze - bestellen via de site van Scouts 4811; scouts4811.be/tak/jins/potlodenverkoop-jins-scouts-4811-54 . Deze potloden kunnen afgehaald worden op zondag 20 maart van 12u tot 13u30 aan de lokalen van Scouts 4811.

Merci voor de steun en veel teken- en schrijfgenot!

De Jins

[alle nieuws]

de programma's

of download het volledige
programmaboekje

 

Onze activiteiten